Cop 15: e_ COLLECTION

Cop 15: e_ COLLECTION

Udstilling af elbils-lydsimulator under COP 15 i København

I forbindelse med COP 15 klimakonferencen i København i december 2009 udstiller etrans sin elbils-lydsimulator i Illums Varehus i København. Det sker i samarbejde med  Designskolen Kolding og Kunstmuseet Trapholt under titlen e_collection, en udstilling om bæredygtigt design fra Kolding.
Udstillingen åbnes af Kronprins Frederik og vises fra d. 4.-18. december 2009.

Ideen med simulatoren er at spørge forbrugerne, hvordan de gerne vil, en elbil skal lyde. Hensigten er at bruge e-sound udstillingen til at undersøge, hvilke ønsker og behov folk har. Resultaterne gemmes og anvendes til videreudvikling af lyde.

Baggrunden for indsatsen er, at etrans' research har vist, at folk - og i særligt grad blinde, svagtseende og ældre - har behov for en lyd i biler. I trafikken orienterer vi os efter lyde, og vi er så vant til, at biler og andre store køretøjer har en lyd, at fraværet af lyden kan skabe sikkerhedsmæssige problemer.

Dertil kommer, at mange af de adspurgte føler, at bilen mangler noget uden en lyd. Bilen føles nærmest amputeret uden den. Lyden giver identitet og liv til bilen. Fornemmelsen for fart og evnen til at kunne køre efter motorens lyd forsvinder ligeledes.

Hvordan kan vi løse dette komplekse problem og gribe muligheden for mere lydsvag trafik?

etrans vil undersøge denne problematik og komme med løsningsforslag, der er med til at gøre elbiler mere attraktive  - bl.a. med inputs fra udstillingen i Illum.

 

Projekttype: 
Fokusområde: 
Partnere: