e sound

e sound

Spil til elbils-lydsimulator

e sound er et interaktivt computerbaseret spil, hvor spilleren kan optage sin egen lyd til elbilen. Efterfølgende kan man i simulatoren køre en virtuel køretur gennem et landskab med den kreerede lyd. Alle lyde, der bliver skabt, gemmes og kan afprøves af alle spillerne. Spillet er placeret i en forenklet bilmodel, som 1-2 spillere kan sidde i.

Spillet er udviklet som følge af, at lydløsheden i etrans' research blev identificeret som en barriere for elbilens succes, og de første lydforslag i  Safe 'n' Sound-projektet krævede videreudvikling for at blive forstået af publikum.

Den interaktive form involverer brugerne og spørger dem til råds og er samtidig med til at sætte elbiler på dagsordenen. Når spillerne skaber en lyd, bliver deres bidrag en del af installationen, og derved øges spillernes engagement og interesse i udstillingen og emnet. Emnet og formen skaber forundring og nysgerrighed. Lydene kan senere danne grundlag for udvikling af lyd til elbiler (brugerdreven innovation).

Læs om installationens videre udvikling og andre lydprojekter under "e sound lite" og "e sound lite installationen" eller i rapport 5 nedenfor ( pdf ).