Instrumentbræt til elbiler

Instrumentbræt til elbiler

Elbilen repræsenterer en ny måde at transporteres på, en anderledes køreoplevelse og dækker et andet kørselsbehov, end den traditionelle bil. Dette bør have en konsekvens i forhold til interaktion med elbilen. Det mener to nyuddannede arkitekter fra Arkitektskolen i Aarhus, Janne Lykke og Lene Schødt, der derfor har lavet et instrumentbræt til en elbil, ud fra sammenkobling af to problemstillinger; design ud fra kvindens værdier samt elbilens tilgængelighed.

Målsætning
Den overordnede målsætning for Janne Lykke og Lene Schødt har været at gøre et avanceret elektronisk produkt let tilgængeligt. - At gøre det nemmere for føreren at finde, forstå og bruge bilens signaler og funktioner. Vi vil ikke køre bilen for føreren, men give optimale muligheder for selv at køre - mulighed for at holde øjnene mest muligt på vejen og hænderne mest muligt på rattet.

Vores design skal skabe nysgerrighed omkring elbilen, gøre den til noget helt særligt og egent, enkelt og lækkert, for på den måde at skabe merværdi, siger de.

Fokus
Opgavens fokus ligger på elbilens instrumentbræt, platformen er en elbil, der pt. er under udvikling i Danmark. Denne bil er midterstyret, hvilket vi har taget med som en præmis for vores designopgave.
Som nævnt, repræsenterer elbilen en ny måde at tænke transport og køremaskine på. Maskinen er anderledes, køreoplevelsen er anderledes, aktionsradius og fart er anderledes, hvorfor instrumentbrættet ligeledes bør tænkes på ny. Instrumentbrættet er i høj grad med til at fortælle historien, hvilken type bil, der er tale om - hvor let eller svær er bilen at køre, hvad kan føreren forvente…

Målgruppe
Udgangspunktet tages i de værdier og behov, kvinder med børn mellem 0-15 år har. De bruger bilen dagligt - til og fra arbejde, på arbejdet, til at køre børn i institution/skole, indkøb, til og fra egne og børns fritidsaktiviteter osv. Altså mange små ture i lokalområdet, hvor elbilen egner sig godt.

Projekttype: 
Fokusområde: