Kommune workshop I og II

Kommune workshop I og II

I arbejdet med at udvikle en manual, der skal hjælpe kommuner og regioner med at implementere elbiler, gennemføres to workshops med kommunerne. Ideen er blandt at kunne drage nytte af pionerernes erfaringer og gøre dem tilgængelige for andre kommuner og også virksomheder og private.

Den første workshop holdes i forbindelse med et møde som kommunernes elbilnetværksmøde holder i juni 2010. Her samles kommunernes elbils erfaringer, og der fremhæves styrker og svagheder. Et gennemgående træk er, at bilerne er for dyre, men også en sikkerhed for, at de bliver hver kommunes ( og hvermands) eje, når kvaliteten, prisen og servicen kommer  i orden.   

Med henblik på udarbejdelsen af en manual  bad vi de deltagere, der endnu ikke har købt elbiler, notere, hvad de specielt ønsker viden om. Det er bl.a.: Økonomi, herunder køb contra leasing og også viden om den langsigtede økonomi/ tekniske specifikationer på bilerne / fakta om garanti og reparationer, reel viden om co2-udledningen fra elbiler i forhold til den konventionelle bilpark samt logistik og driftssikkerhed.

Resultaterne fra denne workshop analyseres og bruges til udvikling af et spørgeskema, som sendes til alle deltagende kommuner.

I august 2010 afholdes en co creation workshop med deltagere fra både meget erfarne og "begynder" kommuner samt en kommune uden elbiler som overvejer skiftet. Resultatet af workshoppen er især en "Quick Guide", som skal give kommuner et hurtigt overblik over de ting, der er vigtige at overveje og vide, når man vil anskaffe sig eldrevne køretøjer.

Denne "Quick Guide" er efterfølgende blevet udviklet til en prototype af "elbilsbasen". Et online site der fungerer som vejledning og viden- og erfaringsbase i forbindelse med anskaffelse og anvendelse af elbiler i kommuner som virksomhed.

Resultaterne fra de to workshops danner en del af grundlaget for publikation 4.