Koncepter for ladestandere i Shanghai

Koncepter for ladestandere i Shanghai

Opladning er en ”helt ny i verden,” som kræver meget mere end blot en stander: Hvordan ved man, hvor standeren er? Om den er ledig? Og om den fungerer? Den udfordring sendte etrans et hold studerende fra Designskolen Kolding til Shanghai for at undersøge i samarbejde med studerende fra Tongji University. I Kina fik de danske studerende mulighed for at arbejde sammen med kinesiske og tyske studerende om denne vigtige opgave.

Designarbejdet tog udgangspunkt i de forskningsresultater, som etrans har samlet omkring opladning. Disse indsigter blev verificeret i Shanghai via korte brugerstudier blandt kinesere. Efterfølgende blev denne viden omsat til produkter, services og kommunikationsplatforme, som både har relevans i en kinesisk og en europæisk kontekst.

Baggrund
Shanghai er et designmæssigt epicenter i øjeblikket, og mange af Designskolen Koldings studerende kommer uundgåeligt til at samarbejde med kinesere i deres fremtidige designerliv. Ved at opleve Shanghai og kinesisk designkultur på første hånd får de erfaringer, der styrker deres designprofil - ikke mindst i international sammenhæng. Som potentielle, fremtidige samarbejdspartnere kan de kinesiske studerende høste indsigter, når de oplever en dansk undervisningsform, der former sig som et samarbejde i øjenhøjde mellem underviser og studerende.

De studerende blev undervist af et team af undervisere fra Designskolen Kolding, Tongji University og etrans.

Læs om ladestanderne og opladning i etrans rapport 3 nedenfor ( pdf ).

Projekttype: 
Fokusområde: