Lionceau - Konceptbil anno 2025

Lionceau - Konceptbil anno 2025

Christian Troels Hansen og Jonas Birkebæk Poulsen, studerende på Designskolen Koldings linje for Industrielt Design, giver med udgangspunkt i etrans' forbrugertyper deres bud på fremtidens elbil: Konceptbilen Peugeot Lionceau. Forud for det endelige koncept ligger omfattende research af bl.a. fremtidens teknologier og Peugeots formsprog samt etrans´ brugerundersøgelser.

etrans har ud fra sit omfattende antropologiske feltstudie udledt syv forbrugertyper og indsat disse på en såkaldt adoptionskurve. Denne illustrerer de forskellige typers villighed til at køre og købe elbil. For at gøre udfordringen større valgte de to studerende at arrangere et ægteskab mellem to af forbrugertyperne: Designselskeren og statusjægeren. Ikke alene ligger de to typer langt fra hinanden på adoptionskurven, der viser, at designelskeren vil være noget hurtigere til at sætte sig bag rattet i en elbil end statusjægeren, de har også vidt forskellige krav til design og de signaler, ens valg af køretøj udsender.

I deres designarbejde har de to studerende hele tiden taget udgangspunkt i de fiktive personaer med deres specifikke behov og derved opnået retning i deres projekt. Derudover har det været vigtigt med andre impulser – i dette tilfælde fra den teknologiske udvikling og Peugeots designprofil – for at skabe et helstøbt design. Bilens store størrelse og fleksibilitet i kabinen er noget nyt i elbilssammenhæng, ligesom designet også virker friskt og nærmest futuristisk uden at give køb på Peugeots former og designmæssige kendetegn.

Ideen med konceptbilen er at inspirere og pitche en masse ideer og skubbe nogle grænser i en nogenlunde realistisk kontekst. At skabe stof til eftertanke og vise noget, der måske er muligt inden for den nærmeste fremtid.

Projekttype: 
Fokusområde: 
Designdisciplin: 
Partnere: