Servicekit til elbiler

Servicekit til elbiler

etrans har udviklet et servicekit til elbiler, der imødekommer nogle af de dagligdagsproblemer, elbilsbrugerne i dag står overfor. Kittet indeholder først og fremmest en kabelrulle med forlængerledning, et ekstra batteri og et førstehjælpssæt. Det kan udbygges med andre elementer så som et adapterstik, værktøjskasse mv. Grundmodulet er en forlængerledningen til brug ved opladning uden for hjemmet, hvor der oftest er adgang til 220V og ca. 10amp. For at imødekomme problematikken med overophedning er der anvendt en 3x2.5 mm ledning sammen med termisk styret køling samt en termosikring, der slår fra, hvis der alligevel skulle opstå overophedning. En integreret børste i ledningsoprullet holder det værste skidt ude af kabelrullen. 

Det burde være en oplagt mulighed at lancere dette produkt, men da markedet stadig er begrænset, og da elbilerne i forvejen er dyre, er det ikke nødvendigvis lige til at lancere et sådant produkt.

Men kigger vi på hele værdikæden for elbilen og et sådant produkt er der andre veje for markedsføring end den helt traditionelle producent til forbruger relation. Prototypens forskellige komponenter er relaterede til forskellige markedsområder fx batteri - energileverandør / førstehjælpskasse - vejhjælp eller forsikring / forlængerledning - energileverandør eller vejhjælp. Disse koblinger kunne åbne for mulige indgange for at få produktet på markedet.

Der er taget udgangspunkt i etrans’ antropologiske brugerstudie, som har vist, at der stadig er megen usikkerhed og en række uopfyldte behov og mulige områder for forbedring. Servicekit’et er udviklet af produktdesigner Mick Rose med sparring af designer Bo Borbye Pedersen. Det er blevet præsenteret for branchen på udstillinger på Designskolen Kolding og hos Trekantområdets Innovationforum (TRIN).

Projekttype: 
Fokusområde: 
Designdisciplin: